U nedelju, 15. novembra, u prostorijama Doma Narodne skupštine Republike Srbije, zvanično je završeno peto, jubilarno, izdanje projekta Beogradski model Evropske unije. Na svečanDSC_1052om zatvaranju, savetnica predsednika za visoko školstvo, gospođa Jasmina Mitrović Marić istakla je da su prijateljstvo, tolerancija, unapređivanje obrazovanja i povezivanje članova evropske akademske zajednice zapravo i osnovne evropske vrednosti, odnosno bogatstvo Evropske unije, a potom se zahvalila učesnicima što su ove vrednosti sproveli u delo tokom ovog događaja.

S ponosom ističemo da je ovaj projekat ponovo potvrdio status najveće simulacije rada institucija Evropske unije na svetu, s rekordnim brojem prijava iz 57 zemalja širom sveta.DSC_0394

Blizu 300 mladih ljudi je u periodu od 11. do 15. novembra, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, pokušavalo da reši pitanja trenutne izbegličke krize na Mediteranu, zatim ograničavanja kultivacije genetski modifikovanih organizama, uspostavljanje Evropskog fonda za strateške investicije, dok se u Evropskom sudu pravde rešavao slučaj Evropske komisije protiv Google –a.

 

Kao i svake godine, Grad Beograd daje podršku ovom projektu i predstavlja jednog od najvažnijih partnera ove konferencije. BEUM 2015 podržavaju i Narodna skupština Republike Srbije, Turistička organizacija Srbije, Privredna komora Srbije, kao i Delegacija Evropske unije u Srbiji i predsednik Republike Srbije, gospodin Tomislav Nikolić, koji su uputili pismo podrške.

 

Zahvaljujemo se svima koji su svojom podrškom i prisustvom pomogli da Beograd ponovo postane Brisel na pet dana!