Danas u 17h, u velikoj sali Gradske uprave Grada Beograda, održano je svečano otvaranje Male škole diplomatije, koja će se odvijati od januara do maja 2016. godine u prostorijama Fakulteta za diplomatiju i bezbednost.

Prisutnima je dobrodošlicu poželeo gospodin Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Grada Beograda, koji je istakao važnost ovakvog načina učenja i poručio polaznicima ove škole da je konstantan rad na sebi neophodan za bavljenje diplomatijom, a da će Skupština Grada uvek biti otvorena za mlade ljude željne napretka.

Potom je prof. dr Nenad Đorđević ukazao na to koliko je bitno ovladati raznovrsnim veštinama za obavljanje diplomatske funkcije, kao i da će učesnici ove škole imati priliku da slušaju predavanja istaknutih diplomata naše zemlje i uvaženih profesora.

Đorđe Đorđević, programski direktor Udruženja BEUM, izjavio je da se oseća privilegovano što ima šansu da upozna buduće diplomate, ambasadore, ministre spoljnih poslova na samom početku njihovih karijera.

Koordinator ovog projekta Nađa Nikolić poželela je uspešan polazak učesnicima u Malu školu diplomatije, koja, kako je poručila, je zamišljena kao jedinstveno mesto gde će svi zainteresovani ambiciozni mladi ljudi moći da steknu osnovna znanja o diplomatiji i međunarodnim odnosima, kao i veštine koje će razvijati i jednog dana koristiti u poslu kojim odaberu da se bave.

Mala škola diplomatije je besplatan projekat Udruženja BEUM namenjen svim zainteresovanim srednjoškolcima trećih i četvrtih razreda beogradskih srednjih škola i gimnazija. Cilj ovog projekta jeste sticanje znanja i veština u oblasti diplomatije i međunarodnih odnosa, uz neizostavno sticanje novih poznanstava. Polaznici će imati priliku da slušaju predavanja stručnjaka iz oblasti diplomatije, a nakon toga će na radionicama kroz praktične vežbe i diskusiju s asistentima i ostalim polaznicima sticati praktična znanja i vežbati naučeno.