BEUM-5-rodjendan-Devana
Mali jubilej od osnivanja tada Studentskog udruženja BEUM, a danas Udruženja BEUM obeležen je kroz dva događaja. 7. jula organizovan je svečani koktel za partnere, predstavnike NVO sektora, diplomatskog kora i poslovnog sveta na terasi kompanije Devana Technologies, kojoj se i ovim putem zahvaljujemo na punoj podršci koju pruža našem udruženju.
Ovom prilikom promovisana je i nova potpredsednica udruženja, Maša Njegovan. Ona je završila studije SDA Boccconi u Milanu, a u svojoj dosadašnjoj karijeri je radila u internacionalnoj korporaciji, poznatom start up-u i sada je konsultant za solarnu energiju vodeće kompanije iz Londona.

BEUM-5-rodjendan-Devana2

Gostima su se obratili Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Grada Beograda koji je obećao punu podršku Grada za inicijative koje unapređuju naše društvo, sa posebnim fokusom na potrebe i ideje mladih; zatim je Đorđe Đorđević, programski direktor BEUM-a, predstavio put razvoja našeg udruženja od prvog projekta Beogradski model Evropske unije do novih projekata Smart City Challenge Belgrade i EUxcellence sajma u Briselu; na kraju je predsednik Darko Mandić poručio da je BEUM kao mreža mladih profesionalaca i stručnjaka na usluzi društvu i državi da se zajedničkim snagama ostvari ekonomski rast i poboljša standard, posebno mladih.

Drugi događaj povodom proslave 5. rođendana bilo je okupljanje studenata i mladih lidera u StartIT Centru kom smo zahvalni na podršci u prethodnih godinu dana. Zahvaljujući inicijativa kao što su StartIT i ostali hub-ovi u Beogradu, izgrađen je moderan start-up ekosistem koji izvozi znanje koje mladi ljudi iz Srbije konkurentno mogu ponuditi svetskom tržištu.

BEUM-5-rodjendanStartIT