Prijave za Smart City Festival otvorene su još samo dva dana!

Nakon inicijative pokrenute 2014.godine, ponosni smo što u Srbiju donosimo Smart City Festival. Događaj organizuje Fridrih Nauman fondacija u saradnji sa Udruženjem BEUM i drugim vodećim organizacijama koje se bave inovacijama i tehnologijom, uz podršku Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) Savezne Republike Nemačke.

Gradovi se danas suočavaju sa velikim izazovima, a ključna strategija je učiniti ih pametnijim i održivijim. Tehnologija nam pomaže da unapredimo naše gradove na nekad nezamisliv način. Mnogi gradovi u svetu već sada koriste sav svoj potencijal, čineći urbanu sredinu boljim mestom za život. Pitamo se šta je sa gradovima u kojima mi živimo kao što su Beograd, Novi Sad, Zagreb, Sarajevo? Da li urbani centri u ovom delu Evrope imaju potencijal, kapacitet i viziju da se pridruže redovima evropske Smart City zajednice? Kako građani mogu poboljšati svoje gradove?  Na sva pitanja odgovorićemo na Smart City Festivalu.

Između 26.i 28. maja u hotelu Radisson Blu Old Mill, gosti će imati priliku da prisustvuju raznim aktivnostima, kao što je trodnevna konferencija, radionice, obrazovne aktivnostima za decu i hakaton (MEU.hackathon2017 powered by Techfugees)
Saradnja sa Mikser festivalom gostima pruža još širi izbor aktivnosti i događaja na više lokacija u gradu koje će moći da posete.

Više informacija i prijave: http://festival.smartcity.education/