Druga edicija Smart City Challenge Serbia, tromesečnog smart city akceleratora lansirana je prošle nedelje. Akcelerator je namenjem svim timovima koji žele da unaprede svoje urbano okruženje kroz upotrebu najnovije tehnologije poput: IoT (Internet of Things), AR/VR (Augmentovana/virtualna realnost), AI (Veštačka inteligencija), Blockchain, Big Data i mobilnost.

U saradnji sa našim partnerima, Friedrich Naumann fondacijom i ICT Hub-om, poziva sve zainteresovane timove koji imaju originalnu ideju u ranoj fazi razvoja da se prijave do 10. septembra.

Deset izabranih timova koji prođu prvi krug selekcije postaće deo tromesečnog Smart City akceleratorskog programa. Čak 12 sati mentorskih sesija po timu tokom tri meseca pomoći će timovima da se povežu sa vrhunskim stručnjacima i svoju ideju dovededu do uspešnog proizvoda. Izabrani timovi imaće pristup Garage Lab-u – novoj IoT laboratoriji u srcu Beograda, a za najbolje timove pripremaju se različite nagrade.

Svi zainteresovani koji žele da saznaju nešto više o predstojećem Smart City Challenge Serbia, 31. avgusta imaće priliku da prisustvuju meetup-u u Playground-u i dodatno se upoznaju sa programom takmičenja.

Formular za prijave i uslovi konkursa možete pronaći na web sajtu www.smartcitychallenge.rs