U subotu 17.12.2016. u Skupštini grada Beograda (Stari dvor), 6 timova finalista predstavilo je svoje ideje pred 150 gostiju iz sveta tehnologije, preduzetništva i telekomunikacija. Danas vam predstavljamo intervju sa timom Solaris i njihovu aplikaciju Timster.

Šta vas je motivisalo da se prijavite na prvo takmičenje Telenor Smart City Challenge Serbia?
-Motivisala nas je želja da pokrenemo svoj startap, a kako smo već dugo radili na aplikaciji, ovo takmičenje je bila šansa da potvrdimo da li je ovo što radimo prava stvar.

Zašto ste vašem timu/aplikaciji dali baš to ime?
Ime tima je dato u trenutku dok sam čitao neke članke o planetama, a to je bilo bukvalno na 5 minuta pre nego što smo se prijavili na konkurs. A naziv aplikacije je kumovao moj brat.

Ko čini vaš tim i o čemu govori vaša aplikacija?
Tim čine Nemanja Ivanković – web programer, Nemanja Rajić – dizajner i ja (Dušan Dimitrijević) – team leader i mobile developer. Aplikacija je namenjana ljubiteljima sporta – malog fudbala. Ona omogućava svim zainteresovanim da na brz i lak način organizuju(pronađu, kompletiraju) ekipe, pronađu najbliže terene i rezervišu iste.

jar_5594

Šta ste naučili za 4 meseca obuka i mentorstva u ICT Hub-u?
Zahvalni smo što smo imali prilike da učestvujemo na obuci u ICT Hub-u. Tokom 4 meseca smo naučili mnogo o startapovima i IT preduzetništvu, kako funkcioniše Smart City, ali isto tako smo stekli i veliko iskustvo i od drugih timova koji su bili na obuci. Prvi put smo se suočili sa javnim nastupom u čemu su nam naročito pomogli mentori.

Koji su vaši dalji planovi?
Da kompletiramo aplikaciju i probijemo se na tržište, zatim da proširimo aplikaciju i na ostale sportove i stalno je usavršavamo.

Šta biste poručili onima koji razmišljaju da li da se prijave sledeće godine?
Poručili bismo da ne oklevaju ukoliko imaju dobru ideju, jer će dobiti punu podršku u realizaciji te ideje, kao što smo i mi imali.

jar_5720