U subotu 17.12.2016. u Skupštini grada Beograda (Stari dvor), 6 timova finalista predstavilo je svoje ideje pred 150 gostiju iz sveta tehnologije, preduzetništva i telekomunikacija. Danas vam predstavljamo intervju sa timom Bike:Walk.

Šta vas je motivisalo da se prijavite na prvo takmičenje Telenor Smart City Challenge Serbia?
-Mogućnost za napredovanje u personalnoj karijeri, stvaranje konekcija, šansa da se progura dobra ideja i šansa  da se pomogne okruženju.

Zašto ste vašem timu/aplikaciji dali baš to ime?
-Zbog direktne insinuacije na ideju aplikacije.

Ko čini vaš tim i o čemu govori vaša aplikacija?
-Tim čine Srećko Babić, saobraćajni inženjer sa preko 25 godina iskustva u IT tehnologijama u saobraćaju i idejni tvorac i Nenad Barugdžić, softverski inženjer sa višegodišnjim iskustvom u razvoju mobilnih, web i desktop aplikacija.
Glavni cilj aplikacije je da nagradi sve one koji se kreću pešice i biciklom tako što će meriti njihov predjeni put i gledati na koji se način kreću, pa ih na taj način nagradjivati sa nekom od nagrada koje su dogovorili sa sponzorom.

jar_5558

Šta ste naučili za 4 meseca obuka i mentorstva u ICT Hub-u?
-Kako da se napravi poslovni model i MVP, nove tehnologije, dodatno o agilnom pristupu, koliko treba da se uloži u svoj proizvod i u marketing.

Koji su vaši dalji planovi?
-Da se dogovori saradnja sa sponzorima i pusti u rad beta verzija aplikacije, pa dalji razvoj i dobijanje novih klijenata.

Šta biste poručili onima koji razmišljaju da li da se prijave sledeće godine?
-Da se uvek prijave jer bez obzira da li pobede ili ne, mnogo će dobiti i naučiti, stvoriće mnogo konekcija i videće kako to izgleda u stvarnosti kada probaju da pokrenu nešto svoje.

jar_5570