U subotu 17.12.2016. u Skupštini grada Beograda (Stari dvor), 6 timova finalista predstavilo je svoje ideje pred 150 gostiju iz sveta tehnologije, preduzetništva i telekomunikacija. Danas vam predstavljamo intervju sa timom Solagro!

Šta vas je motivisalo da se prijavite na prvo takmičenje Telenor Smart City Challenge Serbia?
-Mi smo pre prijavljivanja na konkurs već započeli proces „opamećivanja“ naših presa. Takmičenje smo videli kao sjanu priliku da taj proces kvalitetnije i brže uradimo.

Zašto ste vašem timu/aplikaciji dali baš to ime?
Solagro kao ime nastalo je spajanjem reči solarni i agro. Te reči su bile u fokusu našeg zanimanja još na fakultetu s obzirom da smo studirali Poljoprivredni fakultet. Od tada je upotreba obnovljivih izvora energije u svhu očuvanja životne sredine naš sinonim i vodič za dalji rad.

Ko čini vaš tim i o čemu govori vaša aplikacija?
-Tim čine: Marko Kaličanin ( hardwere developer), Nemanja Janić (CEO) i Miloš Grubač ( softwer developer).
Naša aplikacija omogućama korisnicima da jednim klikom pronađu najbližu lokaciju naše prese u gradu na kojoj mogu da recikliraju. Za to dobiju kodove koje upisuju u aplikaciju. Kodove menjaju za poene, a kada sakupe dovoljno poena osvajaju vredne nagrade.

jar_5608

Šta ste naučili za 4 meseca obuka i mentorstva u ICT Hub-u?
Naučili smo dosta o daljem razvoju biznisa. Pravilnom usmeravanju istog, kao i o tome šta je još sve potrebno da bi se došlo do investicije. Da StartUp postane ozbiljan posao  a ne hobi u slobodno vreme.

Koji su vaši dalji planovi?
Finalizacija aplikacije, testiranje prese i nadamo se za dva meseca postavljanje na prve lokacije. U intezivnim smo razgovorima sa sponzorima koji će obezbeđivati nagrade u aplikaciji. Mogu vam reći da će korisnici biti veoma prijatno iznenađeni.

.Šta biste poručili onima koji razmišljaju da li da se prijave sledeće godine?
Poručili bi im da ne razmišljaju, već da se prijave! Da se ne plaše izazova, već da ga prigrabe! Da veruju u svoje ideje. Dobiće sjajnu šansu da je i realizuju. Uspeh zavisi samo od njih!

jar_5724