Ekspo Milano 2015 je svetska izložba koja se ove godine održava u Italiji, od 1. maja do 31. oktobra, a tema je Hrana za planetu – Energija za život”. Tokom ovih šest meseci više od 20 miliona posetilaca doći će da razmeni ideje i ponudi rešenja na temu hrane, kao i da okusi neka od najpoznatijih svetskih jela i otkrije raznovrsne kulinarske tradicije.

BEUM tim je imao priliku da poseti Ekspo i vidi kako više od 140 zemalja učesnica, a među njima i Srbija, pokazuju kako njihova najrazvijenija tehnologija može da osigura dovoljno zdrave hrane za sve. Usredsređujući se na važnost očuvanja naše planete, ovo iskustvo dalo nam je važan uvid s obzirom na jednu od tema ovogodišnjeg BEUM-a: ograničavanje i restrikcija kultivacije genetski modifikovanih organizama na teritoriji EU. Poznato je da postoje određeni ekološki rizici, kao i zdravstveni, tako da je cilj kojem se teži osiguranje visokog nivoa zaštite zdravlja i blagostanja, životne sredine i zaštite potrošača.

Kako je polazna ideja ovogodišnje svetske izložbe bila ta da se otvori dijalog između internacionalnih aktera, te da se razmene pogledi na najveće izazove savremenog sveta, koji imaju uticaja na sve, BEUM tim je u tome pronašao podsticaj da dâ svoj maksimalni doprinos gorepomenutoj temi.

Može se reći da je postalo skoro pa obavezno za sve nas da razvijamo održive zajednice, i da donosimo svesne političke izbore. Zato nemojte da čekate, već preuzmite aktivnu ulogu i ostvarite uticaj na svoju životnu sredinu. Prijavite se za BEUM 2015!