Nakon poziva udruženja “Bringing Europeans Together Association” (BETA e.V), delegacija BEUM-a prisustvovala je Modelu Evropske unije u Strazburu koji se održavao u zgradi Evropskog parlamenta marta 2012. godine.

Ovom prilikom, projekat Beogradski model Evropske unije predstavljen je učesnicima ove konferencije u sali “Robert Šuman” Evropskog parlamenta. Organizatori konferencije u Strazburu srdačno su pohvalili uspeh beogradske konferencije, ističući činjenicu da je u pitanju prvi Model Evropske unije u zemlji koja nije članica EU. Predstavnici BEUM-a dočekani su sa gromoglasnim aplauzom od strane prisutnih učesnika konferencije i predstavnika administracije Evropskog parlamenta.

Ostvareni su izuzetni kontakti sa mladim aktivistima iz više zemalja Evropske unije koji su, inspirisani uspehom Beogradskog modela EU odlučili da pokrenu slične projekte u svojim zemljama.  Delegati BEUM-a svečano su postali članovi udruženje BETA e.V, čime je saradnja između dva udruženja podignuta na znatno viši nivo.

 

Model Evropske unije u Strazburu je najvažnija godišnja simulacija organa EU koja je 2012. godine okupila oko 200 najkvalitetnijih studenata iz zemalja Evropske unije.

 

BEUM in EuParl