U četvrtak, 2. jula, potpisan je sporazum o saradnji na projektu „Škola diplomatije“ između Udruženja BEUM i Fakulteta za diplomatiju i bezbednost. Tada su predstavnici Udruženja, Darko Mandić, Đorđe Đorđević i Nađa Nikolić, nakon formalnog dela potpisivanja, izložili koncept ovog projekta.

Naime, ambiciozni i vredni učenici trećih i četvrtih razreda gimnazija i srednjih škola u Beogradu, imaće izuzetnu priliku da pohađaju vikendom brojna zanimljiva predavanja, radionice i simulacije iz oblasti diplomatije i međunarodnih odnosa, i da tako steknu neophodne veštine i znanja.

Projekat će trajati od jeseni 2015. do proleća 2016. godine, a cilj nam je da, uz podršku našeg uvaženog partnera, mladi razviju svoje kapacitete i steknu neformalno obrazovanje na jedan kreativan i izuzetno stručan način. Svakog drugog vikenda, na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, poznati predavači podučavaće mlade o kulturnoj i digitalnoj diplomatiji, diplomatskom protokolu i diplomatskom engleskom jeziku, radu najpoznatijih Ministarstava inostranih poslova i obaveštajnih službi, bezbednosti, i odnosima najuticajnijih država i organizacija sveta.

U skladu sa svojim interesovanjima svako će imati priliku da odabere koja će predavanja pohađati, a za stečeno znanje i uložen trud biće uručeni sertifikati na svečanoj dodeli. Ovim projektom želimo da podstaknemo mlade da ulažu u svoje obrazovanje, i istaknu se u svojoj zajednici i na predstojećim studijama.

Nadamo se da će i druge važne institucije i kompanije uvideti značaj ovog projekta te nam pomoći u njegovoj realizaciji.