O nama

BEUM je udruženje koje se bavi edukacijom, liderstvom i povezivanjem mladih ljudi. Kroz našu veliku mrežu, povezujemo mlade profesionalce iz preko 50 zemalja, olakšavajući njihovu saradnju na akademskom, poslovnom i ličnom planu, i doprinoseći boljoj povezanosti celog evropskog kontinenta.

BEUM je nastao 2011. godine kao Studentsko udruženje BEUM, s idejom da se srpskoj omladini približe institucije i komplikovane procedure odlučivanja unutar Evropske unije. Ta ideja je realizovana kroz prvu simulaciju Evropske unije u ovom delu Evrope – Beogradski model Evropske unije, skraćeno BEUM (po kome je udruženje i dobilo ime). Novembra 2011, ova simulacija okupila je oko 150 učesnika iz 35 zemalja u prostorijama Narodne skupštine Republike Srbije. Usled uspešne oganizacije i visokog edukativnog karaktera simulacije, na samom početku bilo je jasno da ovaj projekat ima veliku perspektivu da izraste u regionalni obrazovni brend koji će nastaviti da se razvija u godinama koje dolaze.

BEUM je nastavio da organizuje godišnji projekat Beogradski model Evropske unije i narednih godina, uz širenje svojih interesa i na druge projekte – ,,Upoznaj EU”, jednodnevni seminar za srednjoškolce u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju, ,,Prolećna škola debate”,  u saradnji sa EU Infocentrom i Otvorenom komunikacijom, kao i veliko istraživanje o informisanosti beogradskih srednjoškolaca o Evropskoj uniji u saradnji sa CeSID-om.

Kako je organizacija rasla, tako je rastao i broj partnera našeg Udruženja. Nakon tri godine uspešnog rada, sa zadovoljstvom ističemo da smo ostvarili saradnju sa veoma važnim institucijama, organizacijama i partnerima: Narodna skupština Republike Srbije, Narodna Banka Srbije, Kancelarija za evropske integracije, Evropska delegacija u Srbiji, UNDP Srbija, Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Kraljevine Norveške, Gradska uprava grada Beograda, beogradska Kancelarija za mlade, Novinska agencija BETA, Euractiv.rs, Bringing Europeans Together Association (BETA e.V), Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju, EU Infocentar, Otvorena komunikacija, Evropski pokret u Srbiji, MK Grupa, European Dialogue of Perspective Attitude, i mnogi drugi.

BEUM odlikuje kvalitet, pažnja prema detaljima i posvećenost konstantnom radu i napretku.
Možete očekivati nove projekte uskoro.

Pogledajte naše dosadašnje projekte: Projekti
Spisak naših partnera: Partneri